Hasičské soutěže

Hasiči v červnu odvezli novomanžele a soutěžili o sto šest. Mládež, muži, ženy i vetereráni na okrsku ve Velké Losenici, TFA v Trpíně. Muži postoupili na okresní soutěž do Jam a všichni se aktuálně připravují na soutěž o pohár starosty obce Sázava. Novomanželům přejeme jen to nejlepší.

 

V sobotu 1.6.2019 se sjely všechny hasičské sbory okrsku Velká Losenice do naší obce na hasičskou okrskovou soutěž. Počasí se vydařilo, nikomu se nic nestalo, řízky a klobásy snězeny, pivo a limo vypito, jenom trochu té kořalky zbylo. Všechno vyhrála Vepřová, Nové Dvory ukořistily pět pohárů, čtyři za třetí místa a jeden za druhé místo. Více ve videích a na fotkách. 

  

  

  

  

Okrsková hasičská soutěž - první foto

Foto: Natálie Šmídová

Okresní soutěž Lavičky 2017 ve fotografii

Foto: Rosecký Jaroslav, velitel sboru

 V sobotu 8.7.2017 se družstvo hasiček a hasičů vydalo na soutěž "O pohár starosty obce Sázava". Na soutěž dorazilo celkem 11 družstev z toho dvě ženská družstva. Na začátku bylo pořadateli stanoveno, že soutěž může být dvoukolová, tedy kdo bude mít zájem, může si požární útok provést dvakrát, čehož využila naše obě družstva a především mužům se to vyplatilo. Družstvo hasiček si vítězství vybojovalo svým prvním pokusem, přesto absolvovalo pokus druhý, ve které se zlepšilo na čas 59,19. Títmo časem by porazilo i tři družstva mužů. Družstvo mužů bylo po prvních pokusech na solidním 4. místě, ovšem druhý pokus vyšel naprosto skvěle a časem 46,32 nakonec obsadilo skvělé druhé místo.

Foto a video: Šmíd Martin

 

Novodvorští hasiči se v sobotu 3.6.2017 zúčastnili okrskové soutěže v Bukové. Soutěž zahájili ti nejmladší hasiči, kteří skončili na druhém místě. Po nich přišli na řadu o něco málo starší mládežníci, kteří soutěž vyhráli. Následovali ženy, kterým se nevydařila štafeta a skončili na krásném druhém místě. Vyhrálo družstvo, které bylo složeno na poslední chvíli z žen z více obcí. Muži byli téměř do konce soutěže na druhém místě, předposledním útokem je předstihli hasiči z Malé Losenice. I přesto se naši muži rozhodli, že se zúčastní okresní soutěže 24.6. v Lavičkách. Na závěr soutěžili "veteráni" a naše družstvo soutěž vyhrálo nejlepším časem celého dne. Všem účastníkům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci našeho sboru a obce.

   

   

 

V sobotu 21.5.2016 uspořádali naši hasiči okrskovou hasičskou soutěž vedle areálu Zemědělského družstva. Bylo to velice úspěšné soutěžení, vždy mladí hasiči v kategorii mladší získali první a druhé místo, starší svoji kategorii také vyhráli. Muži se umístili na krásném třetím místě a ženy také. Veteráni svoji kategorii vyhráli. Vše zachyceno na fotografiích a také na videích pod článkem. Tedy 6 pohárů zůstalo doma, tedy velký úspěch Novodvorských hasičů. Velká gratulace. 

 

  

  

Velmi narychlo vytvořené a nakombinované družstvo hasičů vyrazilo v sobotu 11.7.2015 na tradiční soutěž "O pohár starosty obce Sázava". V konkurenci 13 družstev se naše družstvo umístilo na krásném 5. místě. Pokud bychom vytvořilo pořadí družstev z našeho Velkolosenického okrsku, tak by bylo 1. místo.


Foto Jiří Sáblík ml.

Každoroční soutěžní maraton pro náš sbor začal v sobotu 6.6.2015 Sázavě na okrskové soutěži. Podařilo se nám obsadit všechny soutěžní kategorie: muži, ženy, jedno družstvo starších dětí, dvě družstva mladších dětí a veteráni, celkem nám na okrskovou soutěž vyrazilo více než 50 hasičů. A jak to dopadlo: první družstvo mladších dětí: 1 místo,  druhé družstvo mladších dětí: 4.místo, družstvo starších dětí: 1.místo, družstvo mužů: 5.místo, družstvo žen 3.místo a družstvo veteránů: 1.místo. Je to velký úspěch našeho sboru a všem zúčastněným gratulujeme za výkony a také za umístění. Všechny útoky byly zaznamenány na video, které je možno shlédnout níže pod textem.

      

      

                                                           

Každoroční soutěžní maraton pro nás letos začal ve Vepřové na okrskové soutěži. Opět se nám podařilo obsadit všechny soutěžní kategorie: muži, ženy, děti a veteráni. Ti navázali na loňský úspěch. Bez velkých příprav si přivezli pohár za druhé místo s výborným časem 55 vteřin. I ženské družstvo přivezlo domů cennou trofej. K loňskému poháru za první místo přidalo pohár za místo druhé. Ani děti se nenechaly zahanbit. Jak družstvo starších, tak družstvo mladších přivezlo domů pohár za 1. místo. Všechny poháry dostaly své čestné místo v našem pohostinství. V kategorii mužů jsme na stupně vítězů sice nedosáhli, ale věřím, že to se v budoucnu změní. Všem soutěžícím samozřejmě děkuji za vzornou reprezentaci SDH Nové Dvory a přeji jim spoustu dalších úspěchů. Také bych ráda poděkovala pořadatelům (SDH Vepřová) za vzornou péči o všechny zúčastněné. Příští rok opět na shledanou.

Nahoru