Události

Stavění máje a pálení čarodějnic

Sobota 30.4.2011 se ubírala v Nových Dvorech opět, jako každý rok, ve sledu dvou neopomenutelných událostí - stavění máje a pálení čarodějnic.

Stavění máje proběhlo po sobotním obědě pomocí autojeřábu, což je určitě bezpečnější než ruční stavění pomocí dřevěných bidel. Navíc při ohromné výšce novodvorské májky by to šlo jen velmi těžko. I tak láká přihlížející publikum napětí se stavěním májky spojené. Kdo asi letos vyšplhá asi za měsíc, při kácení májky, pro láhev na májce zavěšenou a sklidí tak uznání přihlížejících?

Předpověď počasí na večer a blížící se déšť, bedlivě sledovaný na radaru na mobilních telefonech, věstil spíš zmoklé čarodějnice, než létající kolem zapálené hranice. Déšť ale nakonec přece jen ustal a nastřádanou hromadu roští se vztyčenou slaměnou čarodějnicí se podařilo zapálit. Pro děti i dospělé to byla opět podívaná, která se každý den nevidí a většina návštěvníků, která k altánku dorazila, strávila ráda pěkné chvíle u tohoto velkého ohně. I v samotném altánku a přilehlých stanech vládla pohodová nálada a linoucí se vůně opékaných klobás a točeného piva.

Fotogalerie 30.04.2011 Stavění máje a pálení čarodějnic

Video:

 

Nahoru